Betta på Allsvenskan

Den första Allsvenskan så som man känner igen den idag spelades redan 1942. Sedan dess har denna allsvenska vuxit till att bli Sveriges högsta fotbollsserie för herrar. I Allsvenskan gör 16 fotbollslag upp om titeln Sverige bästa fotbollslag, där de under 30 matcher spelar mot varandra för att förhoppningsvis ta sig så långt att de kan hem titeln. När vinnaren har korats dröjer det ungefär ett halvår tills nästa omgång av Allsvenskan sätter fart på våren.

Betta på Allsvenskan som är den högsta fotbollsligan i Sverige för herrar.
Allsvenskan är den högsta fotbollsligan i Sverige och i princip alla spelbolag erbjuder spel på matcher i Allsvenskan oavsett om du vill lägga ditt bet innan match eller spela live.

Vinsten i Allsvenskan tas på största allvar då laget som vinner får chansen att kvala in till Champions League. Lagen som kommer på andra- och tredjeplats får kvala in till Europa League. De lag som kommer sist och nästsist trillar ner till Superettan, det vill säga Sveriges andradivision. Laget som hamnar på 14:e plats (näst sist) spelar två matcher mot laget på plats tre i Superettan, där dessa två då ska göra upp om vilket lag som ska få vara med och spela i Allsvenskan nästa år.

Sedan 2008 innebär Allsvenskan 16 dubbelmöten mellan de olika lagen, det vill säga en hemmamatch och en bortamatch mot varje lag som medverkar i serien. Hela säsongen pågår från april till november. Trots att säsongen är annorlunda mot andra ligor, som börjar på hösten och slutar på våren, är själva upplägget och strukturen densamma. Seriespelet går helt enkelt ut på att det lag som får flest poäng vinner titeln.

Att spela och betta på Allsvenskan

Att spela på Allsvenskan är något som allt fler väljer att göra idag då det både är underhållande, spännande och roligt. Denna typ av spel finns tillgängligt för i princip alla som är intresserade, det vill säga så länge man uppfyller spelbolagens villkor gällande ålder, insättningskrav med mera.

Så spelar du på Allsvenskan

För att kunna spela på Allsvenskan så krävs det inte så mycket mer än att du skapar ett spelkonto. Du bestämmer själv hos vilket bolag du vill skapa kontot, men se till att det är ett seriöst spelbolag med svensk spellicens.

Välj spelbolag

Svenska Spel har stora marknadsandelar i Sverige och erbjuder tryggt och enkelt spelande såväl på Allsvenskan som på mycket annat. Skulle du ha en annan favorit är det ofta även möjligt att spela på Allsvenskan hos dem. Att spela på sport och odds på nätet (sportsbetting) är det absolut smidigaste och mest tillgängliga alternativet eftersom det finns ett större utbud av både spel och odds online än hos fysiska spelombud.

Välj spel

Oavsett var du väljer att spela kan du välja att spela på olika kategorier i Allsvenskan, det vill säga att du kan betta eller spela på odds på andra saker än vem som ska vinna en specifik fotbollsmatch eller vilken spelare som gör flest mål. De kategorier du kan spela på är normalt; Vinnare, Bästa målgörare, Spelare med flest målgörande passningar, Över/under, Korrekt resultat med mera.

Lägg ditt bet

När ditt konto är skapat och registrerat, och du valt det spel du vill spela, är det dags för dig att hitta ett spel med ett bra odds som erbjuder, enligt dig, ett bra spelvärde. För att du ska öka dina chanser att vinna är det viktigt att du har koll på spelschemat och hur lagen presterat tidigare. Det är viktigt att ha koll på både tidigare matcher och under spelets gång om du spelar live under pågående match. Håll dig uppdaterad och ta del av nyheter, medier och andra aspekter som kan påverka matchen och ditt spel.

Vanliga spelformer på Allsvenskan

Spelbolag med svensk licens kan erbjuda upp till hundratals odds per match. Oddsen fördelas innan matchen startar, medan oddsen för livebetting samt liveodds sätts och uppdateras löpande när matchen har börjat. Detta är dock inte de enda spelformerna som finns att ta del av. Utan när du ska spela på Allsvenskan kan du även välja Vinnare, Handikapp, Över/Under, Antal hörnor, Dubbelchans och Rätt resultat då dessa tillhör några av de vanligaste spelformerna som varje match kan erbjuda.

En annan vanlig spelform är 1X2 (uttalas ”ett-kryss-två”). Där spelar du på hur matchen ska sluta, det vill säga vilket lag som vinner eller om matchen slutar oavgjort. Tror du att hemmalaget vinner väljer du ettan, om du tror på oavgjort väljer du krysset och om du tror på vinst för bortalaget väljer du tvåan. Många spelbolag har även något som kallas för långtidsspel. Denna spelform betyder att du kan spela på det lag du tror ska vinna hela Allsvenskan för den aktuella serieomgången.

Det finns med andra ord rätt många valmöjligheter när det kommer till att spela på Allsvenskan. Ju bättre koll du har på odds och dess utveckling, desto säkrare blir ditt spelande. Tänk dock på att oddsen aldrig är detsamma och att de kan ändras beroende på hur ett lag har presterat under tidigare matcher samt hur många andra som har bettat eller spelat.

Livebetting och streaming

Något som allt fler efterfrågar idag är just livebetting, det även när det kommer till att spela på Allsvenskan. Därför erbjuder de allra flesta spelbolag den möjligheten för den som vill spela under pågående match. Om du vill livebetta kan du välja mellan olika spelmarknader och liveodds beroende på vad som känns bäst för dig. Ibland kan det vara smart att betta efter att matchen har startat för att få en känsla för hur lagen och dess spelare presterar för dagen.

Livebetting och streaming av matcher i Allsvenskan är något många spelbolag erbjuder.
Att spela live under en pågående fotbollsmatch i Allsvenskan, så kallad livebetting, är en populär spelform som skapar stor underhållning med möjlighet till stora spelvinster. Tänk dock på att oddsen rör sig kraftigt beroende på vad som händer i matchen. Blir det till exempel mål, straffspark eller rött kort kan ett odds röra sig mycket kraftigt upp eller ned.

För dig som bettar live och vill ta del av matchen finns det ofta möjlighet att titta på matchen i och med att många spelbolag streamar live matchen live via en så kallad livestream. Där kan du då följa matcherna i realtid och spela baserat på den känsla du får av matchen och lagen. Vissa matcher går även att se live på vanlig tv eller via tv-kanalernas streamingtjänster online.

Spelbolag i samarbete med Allsvenskan

Den svenska fotbollen har sedan 1932 samarbetat med spelbolag. Numera har alla spelbolag som erbjuder spel på Allsvenskan svensk spellicens utfärdad av Spelinspektionen. Spellicensen gör det tryggt och lättillgängligt för alla spelare att spela på sport. Svenska Spel och ATG var tidigare en del av den så kallade monopolmarknaden. Idag tillhör de dock samma marknad som alla andra spelbolag som verkar mot svenska spelare oavsett om de spelar på sport (sportsbetting), onlinecasino eller hos fysiska spelombud.

Svensk fotboll samarbetar med Unibet

Ett fall som blivit relativt känt inom just denna gren är Svensk Elitfotboll (SEF) som idag har Unibet som huvudsponsor. Dessa har tillsammans fått stor uppmärksamhet i och med de etiska frågor de valt att fokusera på, som matchfixning och spelberoende.

De själva resonerar som så att detta är ett positivt samarbete som ger och bidrar med fler möjligheter än problem. Samarbetet ger chans till utveckling, något som i sin tur kan bredda fotbollen samt göra att fler fotbollsfantaster och supportrar kan hitta till sporten.